Barnens bibliotek

Barnens bibliotek är en sajt i synnerhet för barn själva, men där vuxna på många olika sätt kan förkovra sig i barnlitteratur. Det är en sajt som fullkompigt bubblar av läslusta och berättarglädje. Här finns intervjuer, tips och artiklar om författare och böcker.
Barnen själva kan dessutom Spela spel och Skriva berättelser för andra att läsa.

Barnens bibliotek arrangerar årligen Bokjuryn. Den innebär att alla barn runt om i landet peppas till att tycka till om böckerna man läst under året, och utifrån detta publiceras en lista på de populäraste böckerna.

Barnens bibliotek har också något det kallar Barnbokskatalogen. Katalogen finns både digitalt på hemsidan och i papperskopia att beställa eller hämta på närmaste bibliotek. Barnbokskatalogen är en oerhört amibtiös och närmast heltäckande genomgång av barn- och ungdomslitteratur från det gångna året. En redaktion läser igenom de flesta av de böcker som kommit ut, och väljer sedan ungefär en fjärdedel som presenteras i katalogen. Barnbokskatalogen är en fantastisk tillgång om man antingen bara lite allmänt vill förkovra sig i aktuell barn- och ungdomslitteratur eller om man helt enkelt är ute efter lite goda boktips.

Barnens bibliotek bekostas av Statens kulturråd.

http://www.barnensbibliotek.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s