Hellsing

Lennart Hellsing är en stor auktoritet inom barnlitteraturen. Än idag, över 90 år gammal, är han en stark och aktiv förkämpe för barns litteratur och kultur i allmänhet. Han har skrivit böcker sedan 40-talet! Generellt präglas böckerna mycket av ett väldigt klurigt rimmande. Och av de illustratörer som Lennart i synenrhet jobbade med på 50-60-talet – Stig Lindberg och Poul Ströyer. Överhuvudtaget tycker jag att böckerna just känns väldigt mycket 50-60-tal.

Jag ska ärligt erkänna att jag inte riktigt nått fram till Lennart Hellsing på pass som jag tycker att jag borde. För Lo är det i synnerhet en bok som jag har läst, kanske från 2-2,5 års ålder, och det är ABC. Den har funkat fint mellan varven, även om vissa delar skjuter långt över Los huvud. Men jag tycker det är en bra bok att börja med om man ska bekanta sig med Lennart Hellsing. Annars tar jag gärna emot tips på vägar in i Lennart Hellsing värld!

4 thoughts on “Hellsing

 1. Ping: Barnposten på plats | barabarnkultur

 2. Hej!
  Teater Pero repeterar just nu en ny föreställning baserad på Hellsings texter, ”Lyckans galoscher med moster Ester och hennes mimorkester”. Att fritt få hämta material i hans rika ordvärld är en stor glädje och en rejäl utmaning! Ulf Eriksson har tonsatt 12 texter och dessa underbara låtar kommer att framföras av moster Ester och hennes mimorkester. Ännu har vi bara sett repetitioner, repetitioner och åter repetitioner men vi kan lova att det är lovande!
  Premiär: den 11 februari kl.15.00.
  Regi: Peter Engkvist
  På scen: Ulf Eriksson, Baura L Magnúsdóttir och Magnus Lundbad (samma ensemble som i Astons stenar)
  Välkomna!

 3. Ping: Förskräcklige Gruffalon – vilken finfin grej! | barabarnkultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s