Teater Sagohuset

Teater Sagohuset är det enda av mina teatertips som har sitt huvudsäte utanför Stockholm, nämligen Lund. Att just Sagohuset får äran att hamna bland dessa tips är av den enkla anledningen att jag är uppvuxen i Lund och därmed känner till stället. Självklart är det också så att jag verkligen tror att det är ett bra tips för bra teater! Fast tyvärr är det så att jag ännu inte lyckats få till ett besök.

Teater Sagohuset erbjuder hur som helst teater för både ettåringar och tonåringar. Just nu visar de bland annat Max och Vargens öga

http://www.sagohuset.nu/

/ December 2011

Måste ju uppdatera Teater Sagohuset med att berätta att Lo och jag faktiskt varit där nu. Under mellandagarna såg vi tillsammans med Los mamma och Los kusin ”Sjöflickan och drakens dotter”. Det var en en ganska mäktig liten upplevelse, där handlingen kändes som en bisak och själva den stämningsfulla upplevelsen istället var det viktiga. Emellanåt var det mer av en meditativ dansföreställning än renodlad teater. Lo var klart försjunken i det hela, och nästan skrämdes av översvämningen som gestaltades med stora svepande tygstycken.

Själva teatern ligger som i ett eget litet hus strax utanför Lunds citykärna. Det kändes varmt välkomnande och lite exklusivt i all sin enkelhet.

/ Januari 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s