Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgrens värld är en sago-och lekvärld som är som ett storasyskon till Junibacken. Skillnaderna är ändå ganska stora och många.

Astrid Lindgrens värld är till största del en utomhusgrej, beläget strax utanför Vimmerby i Småland. Jag har själv inte lyckats komma dit än. Men jag har fått uppfattningen att det passar en lite äldre ålderskategori än Junibacken. Att man helst ska vara tre år, och att det funkar fint ända upp i 10-12 års ålder. Men ni som har varit där får gärna rätta mig om jag har fel.

Det är öppet maj till augusti, och lite strövis septemer till november.

Jag är hur sugen som helst att komma dit på ett första besök! Det är bara att hoppas att Lo också är med på noterna…

Ps/I anslutning till Astrid Lindgrens värld ligger Astrid Lindgrens Näs, som är uppbyggt kring hennes barndomshem. Det består av bland annat museum och konferensboende. /Ds

/ December 2011

www.alv.se

3 thoughts on “Astrid Lindgrens värld

  1. ALV har som du skriver strövöppet i september och oktober. Alla fem helger i september 2012 finns Pippi, Emil och Ronja på plats med alla sin vänner. I oktober hålls det öppet först 4 extradagar som ligger i fas med det danska höstlovet, då är endast Pippi på plats enligt planerna. Månadsskiftet oktober-november hålls en ca. 2 veckor lång hantverksmarknad på ALV och då träffar man Pippi, Emil och Rasmus. Dessutom kan man se en kvällsföreställning med Ronja Rövardotter som spelas 6 tillfällen.
    MvH Mats Genfors, skådespelare, Astrid Lindgrens Värld

  2. Ping: Emil firas som 50-åring – med ny film på bio, debatt i radio, storsatsning i Astrid Lindgrens värld och mycket annat | barabarnkultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s