Månadens scanning av Barn i stan

Månadens nummer av Barn i stan har kommit – Vintertips. Jag blir alltid lite förväntansfullt glad när jag får ett nytt nummer i min hand. Första kvällen med den i min ägo brukar jag ta en stund innan nattsläckningen för att scanna igenom den efter tips som lockar och passar. Eftersom det vid varje evenemang tydligt är angett en passande ålder, så är det ganska enkelt att fånga in det som  möjligen kan vara aktuellt. Jag ger er nu lite kvickt sex grejor som fastnade på radarn denna gång.

Skansens barncirkus. Det står att det är en cirkus av barn, för barn och med barn. De exempel på cirkusnummer som beskrivs på Skansens hemsida tycks oerhört spektakulära – inte minst om barn dessutom är med som aktörer. Låter mycket spännande i alla fall! 3-12 år är den ålder som anges. De flesta söndagarna 22/1-29/4.

CirkusBrunch på Subtopia. Subtopia är i sig en högst märkvärdig liten konstkulturell värld som öppnar sig i Alby, i Stockholms södra förorter. Det är värt ett besök av många anledningar, men sällan finns någon direkt anledning att ta sig dit för en 3-åring skull. Men nu upprepar de konceptet CirkusBrunch. Denna gång innebär det en 90 minuter lång cirkusföreställning med en stor barn- och ungdomsgrupp från Helsingfors, följt av att alla närvarande får testa lite cikusutövande tillsammans med artisterna. Brunch serveras på plats från kl 11. Rekommenderad miniålder 3 år.  4-5/2 samt 11-12/2.

Bokstavligt med Pantominteatern. Pantominteatern är en barnteater i stan som Lo och jag ännu inte har invigt – kors i taket! Kanske kan det bli dags med denna musikaliska mimföreställning om alfabetet. Lo har sen ganska länge varit mycket intresserad av bokstäverna, så det kan säkert passa utmärkt. Pantominteatern håller i huvudsak till på Teater Påfågelns scen på St Eriksgatan. Rekommenderad ålder 3-6 år.

Stockholms stadsmuseum: Somaliska torget och Sånglek. Det var förra helgen som jag fick nys om att Stockholms stadsmuseum  i sig kanske kunde vara något för en 3-åring. Det museet just nu mest lockar med för barn är ”Somaliska torget”. Men det som fick mig att slutligen ändå sätta upp ett besök på agendan var att de har någon form av gratis ”Sånglek” några söndagar framöver, med rekommendrad ålder 3-7 år. Allt sammantaget gör att jag tycker att det kan vara dags för ett besök med Lo nu.

Fasching: Astrid Lindgrens sagovärld – Jazzkonsert för barn. Jag blev rätt sur när jag i höstas inte hann få biljetter till detta. Nu ska jag vara lite snabbare på. Det hela äger rum på klassiska jazz-haket Fasching i centrala Stockholm. Det är Georg Riedel som tillsammans med sin sjungande dotter Sarah och liten orkester jazzar sig igenom en del av Astrid Lindgrens (och inte inte minst Georg Riedels egna) digra skatt av barnsånger. Konserterna låter ju på pappret som små klassiker i sig! Och prisvärt – 50 kr per vuxen, barn gratis. Rekommenderad ålder 2-12 år. 25-26/2.

Millesgården: Ingrid Vang Nyman – Pippi och lite till. Här blir det dags att bege sig till finvuxenkulturella Millesgården på Lidingö utanför Stockholm. För en utställning som riktar sig både till vuxna och barn. Utställningen bygger på illustratören Ingrid Vang Nymans bilder till många av Astrid Lindgrens böcker. Vad jag förstår ska utställningen vara mer interaktiv än att man går runt och tittar på bilder på väggarna, med olika scenografier och så där. I Barn i stan slår de till med ”Passar alla åldrar”. Jag håller mig alltid skeptisk till när dom gör det, ofta det inte alls.  Hur som helst är Lo så indoktrinerat beroende av Astrid Lindgrens olika världar att jag är övertygad om att hon kommer tycka om det. Utställningen öppnar den 28/1.

Det var dom tipsen det!

Skriv gärna en kommentar om ni kollar in något av det. Eller om ni kollar in något helt annat!

 

5 thoughts on “Månadens scanning av Barn i stan

  1. Ping: Bokstavligt bokat! | barabarnkultur

  2. Ping: Superb Subtopia! | barabarnkultur

  3. Ping: Söndagstips: Superb Subtopia! | barabarnkultur

  4. Ping: Pippi och lite till på Millesgården | barabarnkultur

  5. Ping: Månaden Mars’ scanning av Barn i stan | barabarnkultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s